Aloe vera pre zdravie


Aloe vera pomáha pri alergii

05.07.2017 13:27

Alergiu môžeme definovať, ako prehnanú reakciu organizmu na rôzne vplyvy okolia. Môže ísť o rôzne súvislosti s potravinami, rastlinami, zvieratami – v podstate môže byť príčinou alergickej reakcie čokoľvek. Alergie sú stále častejšie a existujú predpovede, že príde doba, kedy všetci ľudia na zemeguli budú alergici. Možné je, že je táto vízia prehnaná, ale faktom je, že počet alergických ľudí každým rokom narastá.  Určite budete so mnou súhlasiť, že najlepším riešením by bolo odstrániť všetky látky, ktoré spôsobujú alergie, tzv. alergény z tohto sveta. Ale toto nie je také jednoduché. Alergénov je obrovské množstvo, a nie každý človek na nich reaguje rovnako. Veľa látok, ktoré niekomu nespôsobujú žiadne problémy, môžu inému človeku zapríčiniť alergické prejavy. Obrazne povedané – niektorý človek môže byť alergický aj na húpanie v kresle.

Dnešné stravovanie sa však od vzpomínanéj histórie zásadným spôsobom odlišuje. Čím ďalej sa menej pohybujeme, v našej potrave sa nachádza veľa potravy živočíšneho pôvodu. Konzumujeme málo vlákniny, máme nedostatok minerálov a prijímame veľké množstvo rôznych škodlivých látok – rôzne farbiva a konzervačné látky. Konzumujeme zbytočne veľa tukov. Výsledkom je príliš veľa ľudí s obezitou, vysokým krvným tlakom, cukrovkou a rôznymi chorobami zažívacieho ústrojenstva. Každý deviaty až desiaty človek je ohrozený rakovinou hrubého čreva.

                                                     

 

Ako sa prejavuje alergia ?

Môže mať veľmi rozmanitú podobu, napríklad:

  • Senná nádcha

  • Alergický zápal spojiviek

  • Alergické vyrážky, a ekzémy

  • Astma bronchiale (u detí)

Moderná medicína ponúka vynikajúce diagnostické a liečebné prostriedky. Napriek tomu alergické stavy stále znepríjemňujú život veľa ľuďom.

Preto sa nám naskytuje možnosť používať Aloe Vera Gel, s ktorým má už mnoho ľudí veľa pozitívnych výsledkov aj pri riešení rôznych alergických stavov.

Aké sú účinky Aloe Vera u alergických stavov?

Aloe vera je biologicky aktívna zmes viac ako 200 látok, mimo iných obsahuje celú radu látok, ktoré sú účinné proti histaminu a proti bradykininu. A práve tieto látky sú zodpovedné za časť prejavov alergie.

Ako správne užívať Aloe vera u alergikov

  • Alergická nádcha a alergický zápal spojiviek

Toto alergické ochorenie sa často prejavuje sezónne, najmä v súvislosti so stavom prírody. Najviac týchto ochorení sa prejavuje na jar, keď sa  celá príroda prebúdza a všetko kvitne. Sú však aj jedinci, ktorí majú  presne stanovenú diagnózu, na ktorú rastlinu sú alergickí, a vedia, kedy táto rastlina kvitne. Takže prvou možnosťou je vyhýbať sa rastlinám ktoré spôsobujú alergiu. V reálnom živote to však nie je také jednoduché, nemôžeme sa uzavrieť do skleneného obalu a prečkať dobu kvitnutia príslušnej rastliny.

Doporučuje sa tesne pred sezónou alebo na jar začať piť Aloe Vera gel.  Je vhodné užiť jeden liter gelu behom 14 dní : 2x denne 0,5 dcl Aloe Vera Gelu u dospelých a pokračovať dávkou 0,2 dcl denne po dobu celej sezóny.

                                                           

 

U detí je dávkovanie 2x denne 0,2 dcl po dobu 14 dní a potom pokračovať 1x denne  0,2 dcl. Môže sa však stať, že už po vypití prvého litru Aloe Vera gelu. 

 

Pri nákupe využite zľavu 30%  TU>>>

 

                                                                 

—————

Zpět


 



Doporučujeme čitateľovi ďalšie články o účinkoch aloe vera nápoja:

Aloe vera zlepšuje trávenie     Aloe vera zlepšuje obeh krvi

Aloe vera upravuje tlak krvi     Aloe vera pomáha pri cukrovke

Aloe vera posilňuje imunitu     Detoxikujte a chudnite s Aloe vera